Hemlös man hindrad från att spela

I ett tidigare inlägg har vi skrivit om Tumult inom Svenska Spel, där vi bland annat berörde hur Anitra Steen byttes ut för att ersättas av Erik Strand eftersom Anitra varit mycket skeptisk mot att ett licenssystem införs. Och nu skakar det om Svenska Spel ännu en gång – denna gång på grund av en Hemlös man.

”Även hemlösa kanske går och drömmer om en vinst på t.ex. lotto som skulle förändra hela livet”

Så skriver den hemlösa mannen i sin anmälan mot Svenska Spel, en anmälan som handlar om att han inte kan spela i och med att han är hemlös och inte kan fylla i en folkbokföringsadress. Mannen känner sig nu diskriminerad och menar att även hemlösa borde kunna spela för att vinna drömvinsten. Diskrimineringsombudsmannen (DO) fick in anmälan från mannen i juni i år och än har det inte kommit någon dom huruvida mannen får din anmälan godkänd. Andreas Andersson, presskommunikatör på Svenska spel säger att reglerna om en folkbokföringsadress kommer sig av att de ska kunna kontrollera att de som spelar är de dem säger sig vara och att det inte är någonting som kan tas bort. Däremot, menar han, kanske den hemlösa mannen kan bokföra sig hos någon annan för att kunna spela.

Är det bra9650895-mobile-games-concept att spela som hemlös?

Förhoppningsvis kommer mannen att få igenom sin anmälan och fortsättningsvis kunna spela på Svenska Spels spel. Om han inte kommer kunna göra detta får han helt enkelt göra som Svenska Spels presstalesman och se över möjligheterna att folkbokföra sig hos någon annan, kanske hos en släkting eller en vän. Sedan är det självklart att en kan undra om det verkligen är en god idé att spela med pengar om man inte har råd att ha en hyra – samtidigt vet vi alla vad en dröm och ett hopp kan göra för en god överlevnad.