Kända karaktärer tar plats på casinot

När en tv-serie eller en film blir populär försöker många aktörer i spelbranschen att hitta sätt att tjäna pengar på detta. Det gäller inom dataspel, flipper och numer också för slotmaskiner.

Den som tillbringade en stor del av sin gymnsie- eller högstadietid i en arkadhall eller på en fritidsgård minns säkert flipperspel som The Addams Family, Indiana Jones eller Star Trek: The Next Generation. Många minns också de tv-spel som baserades på olika tv-serier, eller filmer. Star Wars är ett bra exempel här, precis som på nästan alla andra områden över huvud taget.

Faktum är att det gick att spela om pengar på vissa flipperspel, åtminstone indirekt. På vissa spel fanns det möjlighet att vinna frispel, och en del ägare till lokaler där det fanns flipperspel tillät att man växlade sina frispel mot pengar. Detta förekommer inte längre, men det har lett till att vissa sammanblandar flipper med olika former av spel om pengar. Det har därför hänt att tävlingar i flipper har stoppats med hänvisning till lotterilagen.

Nya karaktärer i slotmaskiner

Idag betraktas flipper av de allra flesta som en helt legitim sysselsättning. En annan form av spel som däremot inte alltid ses med blida ögon, framför allt inte av myndigheter, är spel om pengar på nätet. Eftersom det rör sig om spel på nätet är det dock svårt för myndigheterna att komma åt det.

Precis som tillverkarna av flipperspel gillar även de som lanserar nya former av gambling online att använda sig av teman och karaktärer från kända filmer och serier. Microgaming, ett av de största företagen när det handlar om att presentera nya tekniska lösningar för spel på nätet, lanserade nyligen en slotmaskin med Game of Thrones-tema. Detta ligger helt rätt i tiden. Hela världen verkar ha drabbats av GoT-hysteri just nu. Ett exempel på ett helt annat område är en utställning i Stockholm med historiska kläder, där man också visar kläder från den populära fantasy-tv-serien.